Hlavní obsah

Trump si nedaleko Bílého domu postavil hotel. Pro státní návštěvy?

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

Reportér Newsweeku Daniel Anýž o Ivaně Trumpové a novém hotelu Donalda Trumpa

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
 

Reklama

Že budoucí prezident USA vlastní obchody, hotely a mrakodrapy, nepřekvapí. Jeden z hotelů má poblíž Bílého domu.

Článek

Podniká v realitách, patří mu mrakodrapy, obchodní i bytové domy, golfová hřiště a hotely.  Časopis Forbes odhaduje majetek budoucího prezidenta Spojených Států Donalda Trumpa na 3,7 miliardy dolarů - tedy v přepočtu 92 miliard korun.

Nejvíce je jeho jméno vidět a slyšet v New Yorku - koncem září ale otevřel nový hotel své sítě i ve Washingtonu. A to jen pár bloků od Bílého domu.

Třetí nejvyššší stavbu ve městě - bývalou budovu poštovního úřadu z roku 1899 přestavěla jeho společnost za 200 milionů dolarů na luxusní ubytovací zařízení. Firma si budovu pronajala od americké vlády na 60 let.

Donald Trump tam může najít útočiště pokud mu pokoje Bílého domu nebudou vyhovovat. A stejně tak právě tam může přespat jeho manželka Melanie, která už prohlásila, že ona se s ohledem na výchovu syna do Washingtonu neodstěhuje a za manželem bude pouze dojíždět. A hotel může být využitý i jinak.

„Umím si představit, že přijede státní návštěva a on ji ubytuje v tomto hotelu," říká reportér Newsweeku Daniel Anýž a s nadsázkou dodává, že Donald Trump by pak podle něj mohl vydělávat třeba na tom, že za ním přijede i Miloš Zeman.

Příští prezident USA byl ženatý hned třikrát. Jeho první manželkou byla modelka Ivana Zelníčková, se kterou má tři děti Donalda, Ivanku a Erica. A právě ona si nedávno v listu New York Post oficálně řekla o post velvyslankyně v České republice.

„Je to reálné a úplně do toho zapadá její až podezřelé ticho během kampaně," říká Daniel Anýž. „Protože kdyby chtěla Trumpovi uškodit, tak by mohla."

Reklama

Související témata:

Doporučované