Hlavní obsah

Trump chce znovu kandidovat, svět však víc baví jeho přešlapy. Video s trapasem u královny se stalo hitem

Donald Trump na návštěvě Spojeného království.Video: AP, Reuters

 

Reklama

Americký prezident Donald Trump stihl během dvou dnů návštěvy Spojeného království urazit britskou premiérku i královnu.

Článek

Americký prezident Donald Trump končí několikadenní cestu po Británii a zamíří do Helsinek, kde se v pondělí sejde s ruským prezidentem Vladimirem Putinem.

Jeho britský pobyt provázel kromě demonstrací jeden průšvih za druhým. A to baví svět, minimálně svět internetu, víc než jeho rozhovor v britských médiích, kde oznámil, že bude znovu kandidovat na prezidenta USA a že nevidí n

Nevidím nikoho, kdo by mě porazil.

ikoho, kdo by ho porazil.

Od čtvrtečního přesunu ze summitu NATO v Belgii stačil Trump urazit Theresu Mayovou v rozhovoru pro deník Sun. Na tiskové konferenci po jednání s britskou premiérkou pak urazil novináře tohoto bulvárního deníku. Jeho slova prý nepochopili, překroutili, šíří o něm fake news a píší špatné titulky. Novinářům televize CNN potom Trump odmítl odpovídat úplně. Při odchodu z tiskovky Trump Mayovou popadl za loket a odtáhnul.

Podobný kousek se mu povedl i s královnou, která si ovšem moudře vzala do ruky kabelku, takže ji prezident neměl za co chytit, a donutil ji tak během slavnostního uvítání cupitat za sebou. Že nechal dvaadevadesátiletou panovnici dlouho čekat na slunci, při setkání se nepoklonil, a ani jeho první dáma neprovedla pukrle, už mohlo urazit pouze nejpřísnější ochránce etikety.

Během Trumpova přesunu na jeho soukromé golfové hřiště do Skotska potom Bílý dům tweetoval o odjezdu ze Spojeného království, což nejspíš potěšilo hlavně zastánce skotského separatismu.

Celou návštěvu provází masové protesty. Jejich leitmotivem je údajná hloupost, ješitnost a rasismus amerického prezidenta.

Reklama

Související témata:

Doporučované