Hlavní obsah

Twitter zvýšil zisk i tržby, překvapivě vzrostl i počet uživatelů

Twitter zvýšil zisk i tržby, překvapivě vzrostl i počet uživatelů.Video: Jan Marek, Youtube.com

 

Reklama

Čistý zisk provozovatele Twitteru v prvním kvartále vzrostl na 4,4 miliardy Kč, meziročně jde o více než trojnásobný nárůst. Proti minulému čtvrtletí se pak podle firmy zvýšil i počet měsíčních aktivních uživatelů, a to o devět milionů na 330 milionů. Podle odborníků ze společnosti Refinitiv měla sociální síť naopak o 2,2 milionu uživatelů přijít.

Článek

Twitter se snaží zkvalitnit služby a vymazává tisíce spamů a podezřelých účtů. Rozhodl se také, že v následujícím čtvrtletí přestane počty měsíčních aktivních uživatelů zveřejňovat. Oznamovat bude jen počty každodenních uživatelů, kteří denně dostávají reklamu a dají se tedy zpeněžit. Jejich objem narostl v období od ledna do března meziročně o 12 procent na 134 milionů.

Z posledního kvartálu však provozovatel sociální sítě údaje o měsíčních aktivních uživatelích ještě zveřejnil. Jejich počet se v porovnání s předchozími třemi měsíci překvapivě zvýšil o devět milionů na 330 milionů. Analytici v anketě společnosti Refinitiv odhadovali, že společnost naopak o 2,2 milionu uživatelů přijde a vykáže jich jen 318,8 milionu.

Celkově společnost v prvním čtvrtletí zvýšila čistý zisk na 191 milionů dolarů (4,4 miliardy Kč) z 61 milionů před rokem.

Tržby firmy se v prvním kvartálu zvýšily o 18 procent na 787 milionů dolarů. Analytici odhadovali, že se tržby vyšplhají jen na 776,1 milionu. Tržby povzbudily především příjmy z reklamy, které činily 679 milionů dolarů.

Twitter ale investory zklamal odhadem hospodářských výsledků na aktuální čtvrtletí. Podle firmy se tržby budou pohybovat mezi 770 a 830 miliony dolarů. Analytici v anketě společnosti Refinitiv odhadují tržby ve výši 819,5 milionu dolarů.

Reklama

Doporučované