Hlavní obsah

Uherské Hradiště opraví chodníky na sídlišti Východ a v Míkovících

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Na sídlišti se bude pracovat ve Větrné a Lomené ulici a také v ulici B. B. Buchlovana, v Míkovicích se rekonstrukce týká chodníku v ulici Na Příkopě. Práce začnou na podzim, v Míkovicích možná potrvají až do příštího roku.

Článek

Radnice v Uherském Hradišti připravuje opravu několika chodníků na sídlišti Východ a také v místní části Míkovice. Opravy si vyžádají náklady 4,2 milionu korun, sdělil mluvčí radnice Jan Pášma. Práce začnou na podzim, v Míkovicích možná potrvají až do příštího roku.

Ve Větrné ulici stavebníci opraví přes 200 metrů chodníku, podobné to bude i v případě chodníků v ulicích B. B. Buchlovana a Lomená. V ulici Na Příkopě zrekonstruují stavbaři 150 metrů chodníku. Podle místostarosty Jaroslava Zatloukala (ODS) budou práce na všech místech zahrnovat odstranění původní betonové dlažby a konstrukčních vrstev. Nové budou také betonové obruby. „Chodníky budou nově zadlážděny zámkovou dlažbou, včetně doplnění varovných pásů ze slepecké dlažby v místě sjezdů a napojení na vozovku,“ uvedl místostarosta Jaroslav Zatloukal (ODS).

Rekonstrukci chodníků zajišťuje radnice podle aktuálních finančních možností, postupuje při tom podle pasportu komunikací, který v minulosti udělala. „Celkový stav chodníků město nechalo odborně posoudit diagnostikou stavu komunikací v roce 2016. Výsledná známka 1,81 na stupnici 1 až 5 je sice velmi dobrým výsledkem, přesto si uvědomujeme, že stav některých chodníků ve městě není optimální,“ doplnil místostarosta.

Opravy si vyžádají dočasná omezení pro chodce, kteří by měli sledovat přechodné dopravní značení. Ve Větrné ulici bude vyznačena i náhradní trasa pro pěší.

Reklama

Doporučované