Hlavní obsah

Úřady zvýšily údaje o počtech obětí hurikánu Michael, nejnovější zprávy mluví o 29 mrtvých

Počet obětí po ničivém hurikánu Michael se zdvojnásobil.Video: Eliška Richtrová, AP, Reuters

 

Reklama

Šest dní po ničivém hurikánu Michael se počet obětí opět navyšuje. Podle televize CNN s odkazem na místní úřady bouře zabila celkem 29 lidí v jižních státech Ameriky – Floridě, Virginii, Georgii a Severní Karolíně.

Článek

Hurikán Michael si na Floridě vyžádal šestnáct mrtvých, oznámily dnes místní úřady. Počet obětí ničivého živlu, který postihl před týdnem jihovýchod Spojených států, se tak na Floridě oproti pondělním údajům zdvojnásobil. Celková bilance hurikánu podle televize CNN nyní dosahuje 29 mrtvých ve státech Florida, Virginie, Georgia a Severní Karolína.

Bližší podrobnosti o nově evidovaných obětech floridské úřady zatím novinářům nesdělily. Dvanáct ze šestnácti osob zahynulo v pobřežním okresu Bay County, který byl pohromou zasažen v plné síle.

Na Floridě dál zůstává bez dodávek elektrické energie na 250 000 domácností a rozvodné závody varovaly, že mnoho lidí si na elektřinu bude muset počkat i několik týdnů. Materiální škody dosud celkově vyčísleny nebyly, je ale jasné, že půjdou do miliard dolarů (desítek miliard korun).

Dronové záběry po hurikánu Michael.Video: Jan Marek, AP, Reuters

Na severozápadě Floridy byla podle dnešních informací obnovena mobilní síť, což výrazně usnadnilo práci záchranářů i život místních obyvatel. V nejvíce postižených oblastech byla podle místních úřadů obtížná komunikace největším problémem.

Reklama

Související témata:

Doporučované