Hlavní obsah

Úspěch Lucie pokračuje, loni nás vidělo 150 tisíc diváků, říká Michal Dvořák

Michal Dvořák ve festivalovém studiu Televize Seznam.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Hostem festivalového studia v Karlových Varech byl muzikant a člen kapely Lucie Michal Dvořák. V rozhovoru pro Magazín Slavní vzpomínal na éru devadesátých let, která byla stěžejní i pro populární kapelu.

Článek

Porevoluční boom je ústředním tématem i letošního 54. ročníku filmových Varů, které si rovněž připomínají třicet let od pádu komunismu. Michalu Dvořákovi bylo v době sametové revoluce 24 let. Byl na startu kariéry a rozpuk společnosti mu velmi pomohl.

„Vzpomínám na tu dobu s nostalgií i dávkou radosti, protože devadesátky byly něco tak pozitivního napříč společností, že si myslím, že se podobná situace nemůže nikdy opakovat. Já bych si to ani nepřál, protože je to zpravidla po období dlouhých průšvihů,“ míní Dvořák, pro něhož byl stěžejní vzestup Lucie, kterou diváci milují dodnes.

„Lucie v té době šla hodně nahoru, jsem rád, že se naše stoupající laťka nezastavila ani dnes. Loni nás na turné vidělo 150 tisíc lidí,“ dodal muzikant a autor filmové hudby.

V rozhovoru se také dozvíte, jak vzpomíná na svou první práci pro film, jak moc podle něj ovlivňuje hudba filmový zážitek a proč založil festival Soundtrack Poděbrady, jehož další ročník proběhne 29. srpna 2019.

Magazín Slavní sledujte v premiéře každé úterý od 21:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Doporučované