Hlavní obsah

Útočníci v kanadském Torontu odpálili bombu v restauraci, zranili na patnáct lidí

V restauraci vybuchla amatérská bomba.Video: AP

 

Reklama

Zatím není jasné, kdo za útokem stojí a jestli souvisí s terorismem. Policie při pátrání po dvou podezřelých požádala o pomoc veřejnost.

Článek

Dva muži odpálili v restauraci u Toronta ve čtvrtek pozdě večer bombu a zranili kolem 15 lidí. Policie v pátek ráno zveřejnila fotografii obou podezřelých. Podle zdroje agentury Reuters se oběma podařilo z místa uprchnout. K akci se zatím nikdo nepřihlásil.

Výbuch otřásl restaurací Bombay Bhel ve městě Mississauga ve čtvrtek po 22:30 místního času (pátek 04:30 SELČ), informovala zpravodajská televize CTV News. Dvanáct lidí podle ní utrpělo lehčí zranění, ale stav tří osob je údajně kritický. Zranění byli převezeni do nemocnic, ti v kritickém stavu do Toronta, vzdáleného asi 20 kilometrů.

Podle místní policie byla odpálena podomácku vyrobená bomba. Policie požádala veřejnost, aby pomohla oba podezřelé identifikovat. Na fotografii jsou vidět dvě osoby vstupující skleněnými dveřmi s kapucemi na hlavách. Jedna z nich nesla nějaký předmět.

Zatím není jasné, zda exploze souvisí například s islamistickým terorismem. Tak tomu patrně nebylo ani při dubnové tragédii, kdy v Torontu najel pětadvacetiletý Alek Minassian do chodců, z nichž nejméně deset zemřelo a dalších 15 bylo zraněno. Pětadvacetiletý student byl obviněn z desetinásobné vraždy.

Reklama

Související témata:

Doporučované