Hlavní obsah

Útok kyselinou v Plzni, vyšetřování teroristického útoku ve Francii a kauza Skripal

Večerní zprávy, 24. března 2018Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Hlavní zpravodajská relace Televize Seznam ze soboty 24. března 2018.

Článek

Chemikálií zaútočila dnes dopoledne žena v erotickém klubu v Plzni. Pravděpodobně kyselinou. Zranila čtyři lidi i sama sebe. Podrobnosti k případu zjišťovala reportérka Barbora Němcová.

Vedení komunistů dnes jednalo o případné podpoře vládě a výsledcích programových jednání s hnutím ANO. Jeho předseda a premiér v demisi Andrej Babiš plánuje sestavit svou druhou vládu se zástupci ČSSD - právě s podporou komunistů.

Francouzská policie pokračuje ve vyšetřování pátečního teroristického útoku v supermarketu na jihu země. Zadržela už několik lidí, kteří mohli mít blízko ke střelci. K útoku se přihlásila teroristická organizace Islámský stát.

Kauza otravy dvojitého agenta Sergeje Skripala je jako vystřižená z filmů o Jamesi Bondovi. Jen s tím rozdílem, že jde o realitu a vyostřuje skutečné napětí mezi Západem a Ruskem. Každý den také vyplouvají na povrch nové skutečnosti.

A jak by kauza Skripal mohla zasáhnout obchodní česko-ruské vztahy? Ve vysílání odpovídal Petr Hampl, obchodní ředitel společnosti TECHO, která na ruský trh dodává kancelářský nábytek.

Reklama

Související témata:

Doporučované