Hlavní obsah

Už nejen Jindřich Šídlo. Komentátorem na Seznamu můžete být i vy, použijte mobil

Nová aplikace Seznam Zprávy vám umožní nahrávat videokomentáře. Jak na to, se podívejte ve videu.Video: Šídlo Jindřich

 

Reklama

Seznam.cz spouští novou mobilní aplikaci Seznam Zpráv, bude sbírat názory diváků nového zpravodajství.

Článek

Rok poté, co Seznam spustil vlastní videozpravodajství, přichází s další novinkou – videokomentáři otevřenými pro každého. Česká internetová jednička zpřístupnila aplikaci pro mobilní telefony (iOS i Android), která divákům zpráv dává možnost vyjádřit svůj názor a ukázat ho dalším.

Seznam.cz si chce vyzkoušet, zda lidé budou ochotní své názory publikovat formou videí. Videokomentáře diváků budou dostupné jak v mobilní aplikaci, tak na webu Seznam Zprávy pod jednotlivými články.

„Zprávy Seznamu stavíme na videu, proto i uživatelské komentáře koncipujeme jako videopříspěvky. Lidé mohou dotvářet obsah spolu s námi, mobilní aplikaci mají stále při sobě a mohou na téma či událost reagovat okamžitě,” říká šéfredaktor zpravodajství Jakub Unger.

Diváci tvoří komentáře

Seznam Zprávy přináší 780 hodin videoobsahu ročně díky autorským, reportérským a názorovým pořadům, reportážím a živému vysílání. Pro diváky ale nyní poprvé přináší možnost stát se komentátory Seznam Zpráv a přímo se tak zapojit do obsahu zpravodajství.

Není to přitom vůbec složité. Videokomentáře mohou lidé vytvářet v mobilní aplikaci pomocí ikony „Říct názor“, po jejímž rozkliknutí je možné nahrát až minutový záznam, který se odešle do redakce. Redakce má možnost odmítnout zveřejnění názoru, pokud je v rozporu s redakčními pravidly. Každý komentátor je vyzván, aby se přihlásil svým účtem u Seznamu. V případě, že ho nemá, aplikace mu nabídne možnost registrace.

„Mysleli jsme i na sociální sítě. Lidé mohou názory sdílet a dát tak přátelům vědět, co si o dané problematice myslí,” říká Norbert Gulevič, produktový manažer, který má projekt na starosti.

Reklama

Doporučované