Hlavní obsah

V Benátkách zahájily karnevalové oslavy na lodích. Vedoucí potkan proplouval celým městem

Loď ve tvaru obrovského potkana vedla tradiční karnevalovou plavbu v Benátkách (video: AP).

 

Reklama

V italských Benátkách slaví až do poloviny února karneval. O víkendu plulo městem celkem 120 lodí. Hlavní loď zobrazující obrovského hlodavce vedla celou plavbu. Benátčané se převlékli do nejrůznějších kostýmů a jedna z lodí napodobila například Donalda Trumpa a útok rakety.

Článek

Loď ve tvaru obrovského potkana vedla každoroční nedělní karneval v Benátkách. Hlodavec v Itálii známý jako „pantegana” proplouval městem po hlavní vodní tepně Canal Grande spolu s desítkami dalších lodí.

Podle agentury AP se události zúčastnilo 120 lodí. Veslaři byli převlečeni do nejrůznějších kostýmů - od pirátů až po pokémony.

Jedna z lodí měla například na přídi umístěnou falešnou balistickou střelu a za ní se tyčila figurína amerického prezidenta Donalda Trumpa společně s plápolající americkou vlajkou.

Karnelovalové oslavy potrvají až do 13. února. Pak je vystřídá další festival, který je zahajovaný symbolickým příletem anděla z nebes. Tato benátská oslava nese anglický název Flight of the Angel a je to jedna z nejnavštěvovanějších akcí svého druhu. Na začátku akce přilétá žena převlečená za anděla z baziliky svatého Marka do středu náměstí.

Naproti tomu přehlídka pod vedením „hlavního potkana” je událost věnovaná spíše místním lidem. Obyvatelé na konci plavby společně hodují u tradičních benátských pochoutek. Tradice byla zahájena před deseti lety.

Reklama

Doporučované