Hlavní obsah

V Brně začali parky a dětská hřiště dezinfikovat horkou párou

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Veřejná zeleň města Brna začala parky a dětská hřiště dezinfikovat horkou párou. Rozmístí i informační cedule ohledně dodržování hygienických pravidel. Brno správcům dětských hřišť doporučilo, ať je nechají otevřená.

Článek

Pracovníci veřejné zeleně už v pondělí horkou párou dezinfikovali lužánecký park, dnes je na řadě Tyršův sad, park Sadová a Wilsonův les. Ve středu pak park u hradu Špilberk a také toalety v Joštově ulici. „Takhle to nyní chceme po třech dnech točit, a to minimálně následujících čtrnáct dní. Pak se uvidí,“ uvedl ředitel městské firmy Jozef Kasala.

Přístroj produkující horkou páru o 100 stupních Celsia firma zakoupila před pěti lety k nechemickému odstraňování plevelů, ve vegetační sezoně jej běžně používá. Občas ho ale využije i na očištění mobiliáře, když je potřeba. „Nyní tím ale dezinfikujeme krok za krokem všechno. Lavičky, houpačky, propláchne se i písek v pískovištích,“ uvedl ředitel.

Ve středu pracovníci veřejné zeleně u dětských hřišť doplní i informační cedule s upozorněním na dodržování hygienických pravidel a patřičných odstupů.

V Česku začala od pondělí platit přísnější opatření proti šíření koronaviru. Vláda například výrazně omezila volný pohyb obyvatel. Doporučila také, aby správci dětská hřiště uzavřeli. Brněnští radní správcům dětských hřišť naopak doporučili, ať je neuzavírají.

Reklama

Doporučované