Hlavní obsah

V brněnském Starém Lískovci by mohla vzniknout parkoviště s 260 místy

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Díky změně územního plánu by v brněnském Starém Lískovci mohla vzniknout dvě nová veřejná parkoviště s celkovou kapacitou asi 260 míst. Změnu projednali brněnští radní, schvalovat ji bude zastupitelstvo.

Článek

Především sídlištní část dotyčné městské části se dlouhodobě potýká s nedostatkem parkovacích míst. Podle města v současné zástavbě jejich počet navyšovat nelze. Nové parkovací plochy by ale mohly vzniknout právě změnou územního plánu.

„Obyvatelé sídliště ve Starém Lískovci nemají možnost zaparkovat svá auta v blízkosti svého bydliště. Parkovací kapacity zde byly naprosto vyčerpány. Z tohoto důvodu jsme na žádost městské části Starý Lískovec prověřovali místa, kde by mohla parkoviště vzniknout. Díky nim by se uvolnila veřejná prostranství v zástavbě, která by mohla být kultivována,“ uvedl radní pro oblast územního plánování a rozvoje Filip Chvátal (KDU-ČSL).

Lokality, kde by měla veřejná parkoviště vzniknout, leží při ulicích Kyjevská a Labská. Jedná se o okrajové plochy mezi sídlištěm Starý Lískovec a dálničním přivaděčem I/23. „Parkoviště při ulici Kyjevské by mělo mít kapacitu asi 135 míst, při ulici Labské asi 126 míst. U obou je v plánu, vymezit i místa pro imobilní spoluobčany. Ve změně územního plánu zároveň stanovujeme, že parkoviště budou dopravně napojená z Kyjevské i Labské,“ uvedl Chvátal. Doplnil, že za důležité považuje budoucí vysázení zeleně, která oddělí současný dálniční přivaděč od zástavby.

Projednanou změnu územního plánu bude schvalovat brněnské zastupitelstvo na svém příštím zasedání. Jedná se o předběžný záměr, výše zamýšlené investice tak podle mluvčího magistrátu Filipa Poňuchálka dosud není známa.

Reklama

Související témata:
Brno-Starý Lískovec

Doporučované