Hlavní obsah

V divadelní šatně Jitky Molavcové: Jaký vzkaz jí napsal Jan Werich?

Magazín Slavní: Jitka Molavcová o vzpomínkách i nových plánech.Video: Pavol Martaus

 

Reklama

Jitka Molavcová se stala součástí pražského divadla Semafor v dubnu roku 1970. Příští rok tak oslaví padesát let na této scéně. Rozhodla si splnit další sen. Divákům představuje svůj šansonový večer s názvem „Láska, to (ne)jsou jen písmena“. Kameru Seznamu pustila i do šatny, která ukrývá Werichův vzkaz.

Článek

Jitka Molavcová už odmalička věděla, že šansonové melodie jsou neodmyslitelnou součástí jejího života. Už jako čtyřletá holčika se poprvé postavila před mikrofon. Důležitý moment jejího dětství bylo účinkování v talentové soutěži. „Kdysi dávno v minulém století jsem vyhrála celostátní pěveckou soutěž jako šansoniérka. Karel Vlach, legendární dirigent, předseda poroty, mi zavěsil na krk Zlatého dudlíka a pasoval mě na šansonové mimino,“ zavzpomínala na klíčový okamžik Jitka Molavcová.

Dnes je držitelkou ceny Thálie za hlavní roli Hello, Dolly! v karlínském divadle. Ve své domovské scéně Semafor byla před sedmi lety nominována na další Thálii za roli Žanety Borské v představení Hodiny jdou pozpátku. Přes svoji úžasnou divadelní kariéru si plní další sen. Moc se těší na komorní recitál, který propojuje šanson s osobitým humorem a poezií. Na klavír ji bude doprovázet Petr Ožana.

Jitka Molavcová pustila kameru i do své šatny v divadle Semafor. Dodnes jí tam visí vzkaz, který napsal Jan Werich. Co v něm stojí? I to se dozvíte v úvodním videu, které je součástí Magazínu Slavní. V premiéře jej můžete sledovat na Televizi Seznam každé úterý od 21 hodin.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované