Hlavní obsah

V Hradci Králové začal za přísných opatření festival Jazz Goes to Town

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

V Hradci Králové dnes večer začal 26. ročník mezinárodního hudebního festivalu Jazz jde městem/Jazz Goes to Town. Nabídne do soboty 10. října na různých místech ve městě více než deset koncertů zahraničních a domácích interpretů.

Článek

ČTK to dnes sdělili zástupci organizátorů. Program s ohledem na aktuální situaci a vládní nařízení v souvislosti s epidemií koronaviru doznal změn.

„S ohledem na aktuální vládní nařízení došlo k několika změnám v programu, akce přesto proběhne včetně účasti významných mezinárodních hostů. Hlavním lákadlem jsou jako každý rok velké koncerty v kině Bio Central,“ uvedl mluvčí festivalu.

Festival začal minifestivalem mladých českých hudebníků v kavárně Artičok. Hlavní vystoupení jsou plánovaná i v kině Bio Central, ve Studiu Beseda Klicperova divadla a ve studiu Divadla Drak. Vyvrcholení festivalu bude v sobotu 10. října ve Studiu Beseda. Na programu závěrečného večera jsou mezinárodní trio Melez a o druhou polovinu večera se postará norsko-švédské trio We Are.

Organizátoři nejvíce změn ohlásili v pátečním programu festivalu. Swingový oktet Heart of Dixie nezahraje odpoledne na náměstí 28. října, ale v přednáškovém sále muzea na Eliščině nábřeží. Koncert Michaely Antalové a Martina Küchena, který se měl uskutečnit ve Sboru kněze Ambrože, byl bez náhrady zrušen. Neuskuteční se ani původně plánovaná afterparty v klubu Nãplavka, která měla zakončit čtvrtý den festivalu. V hlavním pátečním programu v kině Bio Central místo Olivera Steidla vystoupí kapela KIN. Koncert francouzské kapely CHROMB! v programu zůstává. Více informací je na webu.

Festival se letos kvůli koronaviru koná poprvé za přísných hygienických pravidel.

Reklama

Doporučované