Hlavní obsah

V Humpolci začne soukromý investor stavět domov pro 203 důchodců

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

V Humpolci začne soukromý investor, firma Rezidence Humpolec, v nejbližších dnech stavět domov pro 203 důchodců. Nahradí staré krajské zařízení se srovnatelnou kapacitou lůžek.

Článek

Na základě koncesní smlouvy s Krajem Vysočina bude stejný investor nový humpolecký domov 25 let provozovat, od kraje bude dostávat vyrovnávací platbu. Staveniště se bude předávat ve středu, řekl ČTK po dnešním jednání krajské rady náměstek hejtmana Vladimír Novotný (ČSSD).

„Předpokládáme, že do konce příštího roku bude postaveno,“ uvedl Novotný. Senioři by se podle údajů kraje měli do nového domova začít stěhovat zkraje roku 2022.

Příprava takzvaného PPP projektu se protáhla. Koncesní smlouvu na projektování, stavbu a provozování domova schválilo krajské zastupitelstvo v listopadu 2016, podle krajského webu měla být stavba hotová do letošního června. Investor se pak ale rozhodl změnit technické řešení stavby i její harmonogram. Dodatek koncesní smlouvy uzavřely obě strany před rokem.

Do nového zařízení se přestěhují klienti nynějšího krajského domova důchodců v Humpolci, který má aktuálně kolem 180 klientů. Funguje na dvou adresách, v ulicích Máchova a Lužická. Nový areál vznikne v Lužické ulici. Podle ředitele domova Petra Vaňka se kvůli tomu klienti jinam stěhovat nemuseli, i když bude stavba pro tuto část domova znamenat určitá omezení. „My s tím počítáme, s investorem jsme domluvení,“ řekl.

Rezidence Humpolec podle veřejného rejstříku patří společnosti SeneCura, která teď na Vysočině staví domov pro 120 seniorů v Chotěboři na Havlíčkobrodsku. Potřebný pozemek jí tam poskytlo město. Devítitisícová Chotěboř zatím domov důchodců nemá. Stejný investor loni dokončil nový domov seniorů v Telči na Jihlavsku. Nahradil zastaralé městské zařízení s menším počtem lůžek.

Reklama

Doporučované