Hlavní obsah

V Indonésii hořel trajekt s 274 lidmi na palubě. Jedna osoba se pohřešuje

Bez komentáře: V Indonésii hořela v sobotu loď převážející turisty.Video: AP

 

Reklama

U indonéských Moluk hořela v sobotu loď převážející turisty. Plameny zachvátily asi polovinu lodě. Zachránit se podařilo 274 lidí. Úřady stále pohřešují jednoho člověka. Vyšetřování hovoří o výbuchu ve strojovně.

Článek

Tísňové volání z hořícího trajektu KM Karya Indah, který plul Moluckým mořem z přístavu Ternate do přístavu Sanana, podle agentury AP zaznělo 15 minut po vyplutí z přístavu okolo 7:00 tamního času.

Indonéské úřady na místo okamžitě vyslaly záchranné lodě. Na akci se podílely i rybářské lodě, jež se nacházely v blízkosti hořícího plavidla.

Jak je vidět v úvodním videu, většina lidí se evakuovala pomocí záchranných člunů. Někteří cestující však skočili rovnou do vody, kde se snažili držet plovoucích se předmětů, zatímco se jejich plavidlo po explozi zahalilo do tmavého dýmu.

Podle informací agentury AP bylo na lodi 274 lidí. Mluvčí generálního ředitelství námořní dopravy řekl, že se podařilo zachránit většinu osob. Po jedné osobě se stále pátrá, uvedla BBC.

Zachránění pasažéři byli bezprostředně po incidentu přesunuti na nedaleký ostrov. Agentura AP s odvoláním na místní úřady informuje, že jedna z vyšetřovacích verzí uvádí, že došlo k výbuchu ve strojovně.

Reklama

Doporučované