Hlavní obsah

V Karibiku do sebe narazily dvě obří lodě s turisty

Srážka dvou výletních lodí v Karibiku.Video: Reuters

 

Reklama

V době incidentu plula kolem ještě třetí výletní loď, která se srážce vyhnula na poslední chvíli.

Článek

U mexického ostrovního přístavu Cozumel v Karibiku se v pátek srazily dvě velké výletní lodě. Při kolizi byla poškozena část paluby jedné z lodí a šest lidí utrpělo lehká zranění, informovala agentura AP.

Podle společnosti Carnival Cruise Line, která obě lodě provozuje, se Carnival Glory „dostala do kontaktu“ s lodí Carnival Legend, ale pomalá nehoda „nezpůsobila žádné problémy, které by měly vliv na plavební způsobilost obou plavidel“.

„Náraz nebyl tak hrozný,“ řekl americké televizi CNN jeden z pasažérů Carnival Legend. „Bylo to, jako kdyby narazila velká vlna,“ dodal.

Při snaze o úhybný manévr se ale Carnival Glory téměř střetla s další výletní lodí, Oasis of the Seas, která právě proplouvala kolem, napsal k incidentu Miami Herald. Další kolize ale naštěstí nenásledovala.

Srážka dvou lodí způsobila u části cestujících paniku a personál musel evakuovat jednu z jídelen. Oba kapitáni oznámili, že kolizi zavinily mořské proudy a prudký vítr.

Společnost Carnival Cruise Line neohlásila žádnou změnu plánu trasy obou plavidel, jen cestujícím doporučila, ať si užijí plánovaný den na pevnině.

Loď Carnival Glory měří na délku 290 metrů, má kapacitu pro téměř tři tisíce cestujících a vyplouvá z New Orleans na cesty po Karibiku a do Panamského průplavu.

Carnival Legend měří téměř 294 metrů, vyplouvá z různých přístavů ve Spojených státech i v Evropě a pojme až 2124 pasažérů.

Reklama

Doporučované