Hlavní obsah

V Karlovarském kraji se od pátku obnoví regionální vlakové spoje

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

V Karlovarském kraji se od 15. května obnoví provoz vlaků v původním rozsahu. Výjimkou budou přeshraniční spoje na tratích v úseku Potůčky - Johanngeorgenstadt, Plesná - Zwickau, Aš - Hof a Cheb - Marktredwitz.

Článek

V tiskové zprávě to dnes uvedl náměstek hejtmana Martin Hurajčík (ANO).

„Vzhledem k postupnému uvolňování opatření a vyšší potřebě cestování ať již za prací, do školy, k lékaři nebo kamkoliv je potřeba, jsme se rozhodli obnovit provoz většiny regionálních vlakových spojů v Karlovarském kraji, kromě přeshraničních spojení,“ řekl Hurajčík. „Důležitá zůstává bezpečnost a ochrana před nákazou nejen cestujících, ale i pracovníků na železnici,“ dodal.

K běžnému provozu se v kraji vrací i městská hromadná doprava. Od minulého týdne jezdí podle standardního jízdního řádu například autobusy v Chebu nebo v Sokolově. Obnovil se také běžný provoz autobusů v Karlových Varech s výjimkou školních spojů. Na příměstských linkách tam prázdninový provoz zůstává. V dopravních prostředcích ale stále platí přísná hygienická opatření, povinné je zakrytí dýchacích cest a udržování odstupu od ostatních cestujících.

Reklama

Doporučované