Hlavní obsah

V Karlových Varech viděli lidé v předpremiéře Sorrentinův film Boží ruka

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Exkluzivní předpremiéru zažili dnes diváci dvou karlovarských kin, ve kterých se promítal poslední snímek oscarového režiséra Paola Sorrentina Boží ruka. Promítání je součástí hudebně filmového projektu Variac.

Článek

Projekt Variace připravil Mezinárodní filmový festival (MFF) Karlovy Vary a Česká filharmonie. Variace pokračuje i v sobotu dvěma koncerty a dvěma dalšími promítáními.

V autobiograficky laděném snímku zasazeného do Neapole poloviny osmdesátých let se Sorrentino vyznává k lásce k rodnému městu a jeho obyvatelům, ale také ke své lásce k fotbalu. Film natočený pro Netflix je možné vidět v Karlových Varech mimořádně, po dvou dnešních představeních v městském divadle a kině Čas se představí i v sobotu večer opět v kině Čas.

Projekt Variace se pokouší do festivalových Karlových Varů dostat výjimečné filmové a hudební zážitky i mimo klasický termín filmového festivalu. „Nedílnou součástí každého filmu je také hudba, a proto jsme hledali možnost, jak propojit tyto dvě na sobě nezávislé umělecké oblasti – film a hudbu. Pro náš záměr jsme nemohli získat lepšího partnera, než je Česká filharmonie, která zosobňuje jedinečnou tradici na poli české hudby,“ uvedl prezident MFF Jiří Bartoška.

„Přáli jsme si spojit jedinečnou atmosféru Karlových Varů s hudbou a filmem na té nejvyšší úrovni. Přáli jsme si přivést do města festivalovou atmosféru v hlavní koncertní sezoně,“ doplnil generální ředitel České filharmonie David Mareček.

V sobotu se mohou návštěvníci těšit kromě další projekce Boží ruky i na předpremiéru letošní štědrovečerní pohádky České televize Jak si nevzít princeznu. Ve vřídelní kolonádě pak zahraje komorní orchestr Vivaldiho Čtvero ročních období a večer v městském divadle diváci uslyší speciální program vytvořený pro projekt Variace Česká filharmonie hraje Dvořáka.

Reklama

Doporučované