Hlavní obsah

V nemocnici leží dosud nejvíce lidí s virem. Padl rekord z první vlny

Foto: Profimedia.cz

Potvrzuje se, že s růstem počtu nakažených stoupne i množství hospitalizovaných.

Reklama

Jenom za čtvrtek přibylo 67 hospitalizovaných. V nemocnicích se nyní léčí s koronavirem 480 lidí.

Článek

Nastává to, co bylo po prudkém rozmachu koronaviru jen otázkou času. Počet pacientů ležících v českých nemocnicích s covidem-19 překonal dosavadní rekord. Do čtvrtka podle aktuálních informací na webu Ministerstva zdravotnictví vzrostl na 480 hospitalizovaných.

Dosavadní rekord z 8. dubna byl 422 pacientů.

Jenom od středy do čtvrtka se počet hospitalizovaných zvýšil o 67 osob, tedy o 16 procent. To potvrzuje trend z předchozích dnů, že přesun lidí s covidem-19 do nemocnic nabývá na síle.

Na druhou stranu, ve srovnání s celkovým počtem aktivních případů, kterých bylo do pátečního večera zhruba 21 tisíc, tvoří hospitalizovaní jen několik procent.

Hospitalizace se projevují ve statistice s vícedenním zpožděním za vývojem pozitivně testovaných. Na začátku září leželo v nemocnicích s covidem zhruba 170 lidí, v těžkém stavu nebo na intenzivní péči bylo 40 pacientů.

Pod rekordem se zatím drží počet pacientů v těžkém stavbu nebo na intenzivní péči. Podle informací, které ministerstvu dodává Ústav zdravotnických informací a statistiky, přibyly za čtvrtek dvě osoby na celkem 93. V tomto případě bylo dosud nejvyšší číslo 100 ze 7. a 11. dubna.

Počet úmrtí, který ministerstvo zveřejnilo i za pátek, stoupl od rána o čtyři na 494. Počty zemřelých se však často po několika dnech upravují, protože hygienické stanice je nestíhají hlásit.

Reklama

Doporučované