Hlavní obsah

V práci jsem cholerický flegmatik, říká o sobě moderátor Oliver Sálus

Moderátor Sport magazínu Televize Seznam Oliver Sálus si moderátorskou pozici užívá. Byť přiznává, že je trochu trémista.Video: Kristýna Gregorová

 

Reklama

Je mu 24 let a už je jednou z tváří Televize Seznam. Během jednoho roku se z píšícího novináře dostal k natáčení reportáží a hned mu přišla nabídka na moderaci sportu.

Článek

„Musím říct, že jsem zjistil, že jsem hrozný trémista. Ale po pár natočených reportážích a rozhovorech si člověk zvykne. A musím říct, že jsem se v tom našel a je to fajn,” popisuje Oliver Sálus svoje začátky.

Jako moderátor musí mít přehled o dění ve sportu, dělá rozhovory, připravuje si texty do studia, ale to není vše. K jeho práci patří i pobyt v maskérně, učení textů a příprava na rozhovory. A stejně jako většina moderátorů, i Oliver chodí na lekce rétoriky a řeči těla. To většinou nepodceňují ani zkušení moderátorští matadoři a jak sám Oliver přiznává, on je ještě na začátku.

Během jednoho roku se na Seznamu vypracoval z píšícího redaktora na televizního reportéra a následně přišla nabídka na moderaci. Na Seznamu si totiž všimli, že je exhibicionista, tak jako většina lidí, kteří pracují na obrazovce: „Jo, je to tak, jsem strašně rád středem pozornosti. Je jedno, o jakou partu jde, vždycky chci bavit,“ říká o sobě.

Jak se připravuje na vysílání a co dalšího se v redakci děje? Prozradí úvodní video.

Reportáž je součástí pořadu Slavní, který můžete vidět každý všední den od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický

Reklama

Související témata:

Doporučované