Hlavní obsah

V Praze napravujeme chyby Babišovy vlády, odmítá primátor Hřib kritiku premiéra

Dvě minuty z Výzvy s primátorem Zdeňkem Hřibem: V Praze napravujeme chyby Babišovy vlády.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Vztahy mezi premiérem a pražským primátorem nejsou v poslední době nejlepší. Andrej Babiš nedávno označil pirátské vedení Prahy pod vedením Zdeňka Hřiba za „partu diletantů“. Primátor ale kritiku odmítá.

Článek

„Zhusta musíme napravovat na úrovni Prahy chyby, které dělá vláda. Například jsme odhlasovali navýšení platů učitelů a přidáváme miliardu nad to, co dává stát, protože v Praze jsou náklady na život vyšší než jinde,“ říká ve Výzvě Hřib.

Vadí mu také, že vláda seškrtala peníze na sociální práci. Místo necelých 91 milionů, které metropole žádala jako dotaci na rok 2019, dostala jen 17 milionů.

Celý pořad Výzva s primátorem Zdeňkem Hřibem:

Pokud Babiš nedá miliardy na metro, Pražané mu to ve volbách spočítají, doufá primátor.Video: Václav Dolejší, Seznam Zprávy

„Vláda místo toho, aby dala peníze na potřebné, aby hradila obcím peníze na sociální práci a ohrožené děti, tak upřednostnila, že proplatí dotace pro firmy ve svěřenském fondu Andreje Babiše,“ kritizuje primátor.

Narážel tak na zjištění webu iRozhlas, podle kterého Česká republika holdingu Agrofert vyplatila dotaci 100 milionů korun na stavbu nové výrobní linky pekárny Penam.

Dohodne se vedení Prahy s vládou na výstavbě Babišovy úřednické čtvrti v Letňanech a dostavbě Pražského okruhu? Jaké podmínky pro to primátor má? Je vedení metropole transparentní, jak slibovalo před volbami? A proč radní odsouhlasili začátek výstavby metra D v tajném hlasování?

Podívejte se na celý pořad Výzva s primátorem Zdeňkem Hřibem.

Reklama

Doporučované