Hlavní obsah

V pražském Braníku bude v A-parku autokino, nabídne promítání dvakrát týdně

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

V pražském Braníku vznikne v A-parku autokino, které lidem nabídne filmové promítání dvakrát týdně. První projekce by se měla uskutečnit již v dubnu.

Článek

Záměr vybudování autokina schválili radní čtvrté městské části, v provozu by mělo být do konce listopadu. ČTK to sdělil místostarosta Michal Hroza (TOP 09).

Projekt autokina se v Praze objevil již loni. Tradiční kina jsou kvůli pandemii covidu-19 zavřena. „Opravdový filmový zážitek bude vždycky možný jen v kině. V současné době to ale považuji za dobrý nápad, jak oživit kulturu v naší městské části v situaci, kdy si na otevření běžných kin budeme bohužel muset ještě asi chvíli počkat,“ uvedl Hroza.

Promítání by se měla uskutečnit dvakrát týdně, a to vždy ve čtvrtek a v pátek. Výjimkou bude pouze situace, když se v A-parku budou konat jiné akce. Autokino bude fungovat bezkontaktně za přísných hygienických opatření a lístky bude možné koupit pouze on-line.

Radnici Prahy 4 provoz autokina nebude nic stát. Akce pouze podpořila nižším nájemným areálu a tím, že nad ním převzala záštitu.

Autokina začala při současné pandemii covidu-19 nahrazovala tradiční kinosály, které musely loni 10. března přerušit provoz. Klasická kina loni mohla zahájit omezený provoz 11. května, avšak od 12. října jsou opět uzavřena. Kromě Prahy se autokina objevila také v Sokolově, Liberci, Mladé Boleslavi nebo Příbrami.

Reklama

Doporučované