Hlavní obsah

V Přerově se budou moci cyklisté zapojit do KoloCachingu

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Reklama

Přerovští cyklisté se budou moci po celou druhou polovinu září zapojit do hry zvané KoloCaching. Ve městě i v okolí budou při ní hledat kešky ukryté na zemi, pod zemí i v korunách stromů.

Článek

„Soutěž město pořádá při příležitosti Evropského týdne mobility. Konat se bude od 16. do 27. září; do pondělí se přitom mohou zájemci do soutěže zaregistrovat na webu města,“ sdělila mluvčí radnice Lenka Chalupová.

„Hra je určena především rodičům s dětmi, ale zapojit se může každý, vítáni jsou rovněž turisté, i když ti budou limitováni vzdáleností umístěných kešek,“ uvedla mluvčí radnice. Soutěžící dostanou v den zahájení, tedy 16. září, na svůj e-mail souřadnice, kde jsou kešky ukryté. „Navíc získají i indicii či hádanku, která jim napoví, jestli poklad mají ukrytý pod zemí, v korunách stromů nebo třeba za kamenem,“ přiblížila pracovnice marketingového oddělení města Jana Pivodová.

Soutěžící budou hledat celkem šest kešek, z toho jsou dvě v Přerově a čtyři v jeho okolí. Jedna přerovská bude speciální a udělá radost milovníkům nových technologií. Proto je třeba, aby každá výprava měla u sebe mobilní telefon se čtečkou QR kódů. „V každé kešce je umístěn zápisník, do kterého se mohou nálezci podepsat, zapsat datum a čas jejich návštěvy anebo zde nechat i nějaký vzkaz pro další návštěvníky či pořadatele. Nachystán tam bude pro každého i malý dáreček od města,“ doplnila Pivodová.

KoloCaching není v Přerově novinkou. Svou tradici začal psát v roce 2018, kdy se do hry zaregistrovalo 192 hledačů, loni už se vydalo hledat poklady 277 soutěžících. Poklady se tehdy ukrývaly ve větvích keře u židovského hřbitova, pod zemí na konci aleje zvané Pastviska, v betonové skruži u Henčlova, v rýze u stěny v dřevěné boudě u Žeravic, v rohu plotu přerovské hvězdárny a v hradební dutině v ulici Pod Valy.

Přerov se také kvůli podpoře Evropského týdne mobility stejně jako loni zapojí do hvězdicové cyklojízdy primátorů, která se uskuteční v sobotu 26. září. Primátoři se na cestu do Dubu nad Moravou vydají z Olomouce, Přerova a Prostějova, doprovázet je přitom mohou i další zájemci. V Přerově bude sraz na náměstí TGM v 9:00. V Dubu se mohou účastníci těšit třeba na Cirkus Levitare, koncert kapely Stracené Ráj, šlapací káry, ukázku cyklokuriozit či atrakce pro děti.

Reklama

Doporučované