Hlavní obsah

V řeckých hotelech vypadla elektřina, dovolenou ničí dým. Požáry se nedaří zastavit

Hustý dým zahaluje Athény.Video: Reuters

 

Reklama

Lesní požáry v Řecku zkomplikovaly dovolenou 80 až 90 českým turistům, kteří bydlí v oblasti Attiky v hotelu Kinetta Beach.

Článek

Marketingový ředitel cestovní kanceláře CK Exim Tours Stanislav Zíma ČTK řekl, že v hotelu v pondělí večer vypadla elektřina a nepodařilo se spustit náhradní zdroj. Problémy s dodávkami by měly být podle Zímy vyřešeny dnes dopoledne.

Ohněm hotel zasažen nebyl. Nepříjemný ale podle Zímy mohl být pro dovolenkáře dým, který se zvedá kvůli hašení požárů z letadel.

Lesní požáry vypukly v pondělí v okolí Athén, které jsou přirozeným centrem historické oblasti Attika. Vyžádaly si nejméně 50 lidských životů, zraněných je zhruba 150 lidí. Řecké úřady dosud nepotvrdily, že by mezi hospitalizovanými v důsledku požárů byli také čeští občané, uvedla česká konzulka v Athénách Světlana Danešová.

Záběry z auta: Řecko v plamenech

Záběry z auta: Řecko v plamenech.Video: AP

Zíma upozornil, že Řekové v pondělí odpoledne uzavřeli hlavní silnici, která vede kolem pobřeží. Provoz aut už byl ale obnoven, protože požáry v blízkosti hotelu už jsou pod kontrolou. „Hotely by už měly najíždět na normální provoz,“ dodal.

V okolí řecké metropole v pondělí vypukly tři velké požáry, které si vyžádaly evakuaci stovek lidí. Dva z nich mají vedle obětí na životech na svědomí i desítky zničených domů.

Reklama

Doporučované