Hlavní obsah

Auto zabilo čtyři západní cyklisty v Tádžikistánu. Patrně teroristický útok

Foto: Profimedia.cz

Incident se stal v lokalitě Sebiston, asi 80 kilometrů jihovýchodně od metropole Dušanbe.

Reklama

Auto policisté později našli nedaleko místa činu. Jednoho muže přitom zatkli. Další dva, kteří kladli odpor, na místě zastřelili.

Článek

Čtyři cyklisty z USA, Švýcarska a Nizozemska zabil v neděli v Tádžikistánu svým vozem řidič, který z místa činu ujel. Oznámila to dnes místní tisková agentura Avesta.

Incident, při němž byli další tři cyklisté zraněni, se stal v lokalitě Sebiston, asi 80 kilometrů jihovýchodně od metropole Dušanbe. Řidičem osobního automobilu, který do skupiny cyklistů najel, byl podle tádžické agentury jednadvacetiletý Džafariddín Jusufov, který je na útěku. Spolu s ním policie pátrá po dalších dvou mužích, za informaci o nich byla vypsána vysoká peněžní odměna, napsala Avesta.

Auto policisté později našli nedaleko místa činu. Jednoho muže přitom zatkli. Další dva, kteří kladli odpor, na místě zastřelili. Později byli zadrženi další tři členové skupiny. Řidič vozu ale policistům stále uniká.

Tádžický ministr vnitra Ramazon Rahimzoda novinářům řekl, že incident policie vyšetřuje jako možnou dopravní nehodu, loupežnou vraždu nebo terorismus.

Reklama

Doporučované