Hlavní obsah

Ve Frenštátě pod Radhoštěm padl teplotní rekord starý 63 let

„Teploty porostou, výrazné oteplení nás ale zatím nečeká,” říká meteorolog Petr Dvořák.Video: Petr Dvořák

 

Reklama

Česko má za sebou další mrazivou noc. Opět padaly teplotní rekordy. V neděli i celém příštím týdnu se denní teploty budou držet nad nulou, pravé jaro ale zatím nedorazí.

Článek

Ve Frenštátě pod Radhoštěm na Novojičínsku padl rekord starý 63 let. Dnes nad ránem tam bylo minus 18,5 stupně Celsia, v roce 1955 zde meteorologové naměřili minus 18 stupňů.

Další teplotní minimum platné pro dnešní den bylo překročeno v Lučině na Frýdecko-Místecku. Dnes v noci tamní stanice naměřila minus 16,5 stupně Celsia. Dosavadní rekord z roku 2005 měl hodnotu 16,4 stupně pod nulou.

Nejchladnější ráno dnes bylo ve Světlé Hoře na Bruntálsku. Tamní stanice naměřila hodnotu minus 19,3 stupně Celsia. Rekord tam ale překonán nebyl. V roce 1955 tam bylo ještě chladněji – minus 21 stupňů Celsia.

Podle meteorologa Petra Dvořáka teploty porostou, výrazné oteplení nás ale zatím nečeká. Prvním teplejším dnem bude neděle, kdy by teploty měly vyrůst na 4 až 5 stupňů nad nulou.

V podobném rozmezí, konkrétně mezi 3 až 6 stupni, se budou pohybovat denní teploty v celém příštím týdnu. Oblačnost se ale protrhá jen výjimečně a na pravé jaro si tak budeme muset ještě počkat.

Reklama

Související témata:

Doporučované