Hlavní obsah

Ve vstupu na středočeský krajský úřad už nebudou bránit turnikety

Foto: FB Petry Peckové

Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Reklama

Vedení Středočeského kraje chce zjednodušit přístup na krajský úřad v Praze. Lidem by už neměly bránit ve vstupu turnikety. Ve čtvrtek se z nich odmontují točidla, která umožňují vcházet jen po jednom lidem s návštěvnickou kartou.

Článek

K evidenci příchozích by podle hejtmanky Petry Peckové měla sloužit zápisová kniha. „Ježky odstraníme. Zůstanou postranní brány a místo občanského průkazu a kartičky bude zápisová kniha,“ sdělila Pecková ČTK. Podle jejího náměstka Martina Kupky se o novém nastavení návštěvnického režimu ještě jedná. „Jde nám samozřejmě i o to, aby návštěvníci dostali vstřícnou informaci, kde najdou příslušnou kancelář, aby zbytečně nebloudili,“ dodal Kupka.

Odstranění turniketů Pecková avizovala ještě před krajskými volbami jako jeden z prvních kroků, které chce udělat, pokud bude v čele kraje. Označila to za symbol změny k otevřenosti úřadu. Podobně se před volbami vyjadřoval i Kupka.

Vstupní turnikety byly na krajském úřadě instalovány v roce 2012 za hejtmana Davida Ratha. Tehdejší vedení to vysvětlovalo mimo jiné lepší kontrolou zaměstnanců. Poukazovalo na to, že podobná zařízení byla osazena i na jiných krajských úřadech. V dalších letech se provoz turniketů rušil a zase obnovoval.

Hnutí STAN se po vítězství ve volbách dohodlo na koalici s ODS, Piráty a Spojenci, které tvoří TOP 09, Hlas a zelení. V minulém období kraj řídily ANO a ČSSD s podporou komunistů. ČSSD a KSČM se do zastupitelstva nedostaly.

Reklama

Doporučované