Hlavní obsah

Vetřelci v Krejčířově vile natáčeli jeho skříň na peníze. Policie byla na místě

Krejčířova vila.

 

Reklama

Policie ve vile uprchlého Radovana Krejčíře v Černošicích u Prahy řešila vloupání z minulých týdnů.

Článek

Do slavné vily v Černošicích u Prahy, ze které v roce 2005 uprchl Radovan Krejčíř detektivům, se v posledních týdnech vloupaly nejméně dvě skupiny mladíků.

Jednu na místě policie zadržela, druhá ve vile natočila video, které umístila na internet.

Jak uvidíte v úvodní videoreportáži, natočila mimo jiné i Krejčířovu tajnou místnost, ve které měl ukryté peníze a do které se vcházelo skrz skříň.

Video: Spor o velkou vilu

Aukci Krejčířovy vily má opět na stole Nejvyšší soud.Video: Hanuš Hanslík

Případy vloupání ve čtvrtek přímo v Krejčířově vile řešila policie.

Některé z mladíků k vile přivezla a na místě zjišťovala, jak se do domu dostali. Vyšetřuje je nejen kvůli podezření z vloupání, ale také kvůli možnému ničení majetku v opuštěném komplexu.

Zatím není jasné, jaké tresty mladíkům hrozí. Policie probíhající vyšetřování nechce komentovat.

Video: Jak to vypadá v menší Krejčířově vile

Krejčířova vila na prodej.Video: Hanuš Hanslík

Slavná Krejčířova vila přitom nejspíš už brzy půjde po mnoha odkladech do dražby. Prodávat se měla již loni na podzim, ale Krejčířova rodina aukci překazila stížností k Nejvyššímu soudu. Ten však minulý týden stížnost zamítl a dražbě už by tak nemělo nic bránit.

Až dostane exekutor rozhodnutí soudu písemně, nařídí termín dražby. Vyvolávací cena je stanovena znaleckým posudkem na částku 65 milionů korun.

Dříve může změnit majitele druhá - menší - Krejčířova vila v Černošicích. Její dražba se už uskutečnila a za 16 milionů korun měla i vítěze.

Majitelem se však zatím nestal, protože i v tomto případě rodina Krejčířových podala námitku, takzvané odvolání proti příhozu. To zatím nebylo vyřešeno, takže neznáme ani jméno toho, kdo učinil nejvyšší nabídku.

Ve vile přitom v těchto dnech pracují dělníci, kteří ji čistí a opravují. Není ale jasné, kdo je najal. Podle katastru nemovitostí je vila stále vlastnictvím Radovana Krejčíře, který o ni nejspíš přijde. Dražitel zase nemá jistotu, že ji opravdu získá. Ať už tedy peníze na opravy vynaložil kdokoliv, nemá jistotu, že se mu vyplatí.

Reklama

Související témata:

Doporučované