Hlavní obsah

Video: Indii stále sužují ničivé povodně. Tisíce lidí musely opustit domovy

Bez komentáře: Záplavy, které od minulého týdne sužují jih a sever Indie, si vyžádaly už 85 obětí. Dalších 31 mrtvých hlásí Nepál.Video: AP

 

Reklama

Záplavy, které od minulého týdne sužují jih a sever Indie, si vyžádaly už 85 obětí. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na nové údaje místních úřadů. Dalších 31 mrtvých a čtyři desítky pohřešovaných hlásí sousední Nepál.

Článek

V severoindickém státě Uttarákhand si záplavy a sesuvy půdy vyžádaly od minulého týdne 46 obětí a 11 osob se podle dnešních údajů pohřešuje.

Letecké záběry postižených oblastí ukazují rozvodněné řeky a zaplavená pole i vesnice. Zničena byla velká část úrody. Voda poškodila silnice a strhla mosty. Místní úřady nařídily zavřít školy. Podle meteorologů budou silné, až velmi silné deště v oblasti pokračovat.

V jihoindickém státě Kérala lijáky také způsobily sesuvy půdy a rozvodnění řek, které odřízly od okolí řadu měst a vesnic. Místní úřady zatím hlásí 39 obětí. Do záchranných prací se zapojila armáda, která vrtulníky dopravuje zásoby do zasažených oblastí.

Soustrast postiženým a obětem vyjádřil indický premiér Naréndra Módí.

V Nepálu zemřelo za poslední tři dny v důsledky povodní a sesuvů půdy 31 lidí, 43 osob se tam pohřešuje.

Reklama

Související témata:

Doporučované