Hlavní obsah

Video: Kolik je potřeba Izraelců k rozbití jedné postele? Na olympiádě už vědí

Bez komentáře: Kolik lidí je potřeba k rozbití olympijské postele?Video: tiktok.com/@bwangah

 

Reklama

Olympijské lepenkové postele stále budí rozruch. Hned na začátku her někteří sportovci usoudili, že jejich konstrukce má zabránit intimnímu kontaktu mezi účastníky. Izraelský baseballový tým teď otestoval, co reálně unesou.

Článek

Celý poprask způsobil deset dní starý příspěvek amerického vytrvalce Paula Chelima, který se domníval, že postele jsou vyrobeny z daného materiálu schválně. Důvod? „Postele jsou z lepenky a je to kvůli tomu, aby se zamezilo intimním stykům mezi sportovci. Postele unesou váhu jediné osoby, což zamezí situacím nad rámec sportu.“

Generální ředitel olympijské vesnice Takaši Kitajima musel následně uklidňovat veřejnost i sportovce, že strach není namístě. Konstrukce postele dokáže unést hmotnost až 200 kilogramů a tuto váhu nedosahují ani ti největší vzpěrači.

Uvedl, že kartonové postele jsou vyrobeny tímto způsobem kvůli ekologii; mají poukázat na udržitelnost her.

Tokio 2021 – speciál Seznam Zpráv

Foto: Jaroslav Gavenda, Seznam Zprávy

PROGRAM A VÝSLEDKY Dnes v Tokiu, Češi v akci, výsledky – ZDE

TOKIO Původní informace z Tokia, reportáže, profily vítězů – ZDE

Tvrzení, že postel unese jen jedno člověka a má zabránit nežádoucímu „sociálnímu“ kontaktu, bylo mezitím už několikrát vyvráceno. Přesto sportovci umisťují na sociální sítě další videa, kde testují jejich odolnost, uvádí server Insider.

Jedním z prvních byl irský gymnasta Rhys McClenaghan, který zveřejnil příspěvek, ve kterém po posteli poskakoval: „Ano, jsou vyrobené z lepenky. Ale očividně se nerozbijí při žádných náhlých pohybech. Jsou to jen fake news.“

Posledním z aktuálních videí je pak i pokus izraelského baseballisty Bena Wangera. Jak uvádí v úvodu příspěvku: „Obdržel jsem mnoho otázek ohledně postelí v olympijské vesnici. Tak ji otestujeme a uvidíme, kolik Izraelců je potřeba k rozbití jedné z těchto kartonových postelí,“ povšiml si US Today.

Jak se můžete přesvědčit v úvodním videu, na posteli nejprve skáče sám, pak spolu s dalším týmovým kolegou, poté na ní skáčou ostatní spoluhráči. Zničila se až při poskočení devíti mužů. Video se okamžitě stalo virálním a za necelý den získalo přes 445 tisíc zhlédnutí.

Reklama

Doporučované