Hlavní obsah

Video: Muž v Brně klopýtl a upadl do bezvědomí. Strážníci mu zachránili život masáží srdce

Kamery policistů zachytily dramatický boj o život.Video: Městská policie Brno

 

Reklama

Dramatický boj o život se odehrál nad ránem u hlavního nádraží v Brně. Muž náhle klopýtl na přechodu a při pádu se udeřil do hlavy. Zůstal bezvládně ležet na zemi. Život mu zachránila fyzicky náročná masáž srdce, kterou mu poskytli městští policisté. Podívejte se na video strážníků.

Článek

Ležícího muže si všiml pracovník úklidové firmy a máváním přivolal na pomoc blížící se vozidlo brněnských strážníků. Zatímco hlídce městské policie popisoval, čeho byl svědkem, strážníci muže ležícího na břiše opatrně pootočili a našli na jeho čele tržnou ránu.

„Navíc byl v bezvědomí a nedýchal, takže strážníci okamžitě zahájili nepřímou srdeční masáž. Použili rovněž defibrilátor, po kterém sáhli do služebního vozidla. Přístroj však po provedení analýzy pacientova stavu výboj nedoporučil, strážníci tedy dál pokračovali ve fyzicky náročném oživování,” uvedl strážník Pavel Šoba.

Ležící muž částečně zasahoval do silnice, další hlídka městské policie proto odkláněla dopravu. Přivolaným záchranářům strážníci předali šedesátiletého muže do další péče ve stabilizovaném stavu. Sanitka ho následně odvezla do Fakultní nemocnice u svaté Anny.

Podívejte se na video.

Reklama

Související témata:

Doporučované