Hlavní obsah

Video: Pilot nekomunikuje s dispečery. Přistál bez povolení na Ruzyni

Na pražském letišti v Ruzyni v úterý večer bez povolení přistál malý sportovní letoun s rakouskou registrací. Pilot celou dobu nekomunikoval s dispečery.Video: facebook.com/webrlpcr/, youtube.com/GnarledReligion99

 

Reklama

Na pražském letišti v Ruzyni v úterý večer bez povolení přistál malý sportovní letoun s rakouskou registrací. Pilot celou dobu nekomunikoval s dispečery letového provozu a přistál na ranveji, která je kvůli rekonstrukci uzavřena.

Článek

Mluvčí Řízení letového provozu Richard Klíma uvedl, že letoun se dostal do vzdušného prostoru pražského letiště kolem 21:00. Pilot neměl povolení k přistání a dispečeři se s ním snažili navázat kontakt, dávali mu i pokyn, aby nepřistával. Pilot ale pokynu nedbal a po několika průletech přistál na přistávací ploše, která je v těchto dnech uzavřená kvůli odgumování a údržbě. Na místo okamžitě vyjela cizinecká policie a sanitka. Podle informací rozhlasu letadlo letělo ze Stuttgartu.

Incidentem se zabývá ve spolupráci s ŘLP, letištěm a Ústavem pro civilní letectví také policie. „Prošetřuje se, zda nedošlo k protiprávnímu jednání,“ řekla dnes ČTK mluvčí cizinecké policie Renata Grecmanová.

Proč pilot nedbal pokynů dispečera, se nyní bude prošetřovat. Podívejte se na úvodní video, kde se dispečer snaží neúspěšně komunikovat s pilotem letadla.

Reklama

Doporučované