Hlavní obsah

Záběry z místa, kde řidič dodávkou vraždil cyklisty. Bůh je velký, měl křičet

Nové záběry z místa: Newyorská policie zasahuje při střelbě na jihozápadě ManhattanuVideo: AP

 

Reklama

Při incidentu zůstalo kromě víc než půl tuctu obětí i několik zraněných. Údajného pachatele policie postřelila a zatkla.

Článek

Řidič nákladního auta na jihozápadě newyorského Manhattanu najel do lidí. Na místě zůstalo několik mrtvých a přes deset zraněných. Pachatele policie na místě zadržela.

Podle televize ABC vjel nákladní vůz do jízdního pruhu vyhrazeného cyklistům, několik lidí srazil a pak sám narazil do školního autobusu. Řidič vystoupil z kabiny a podle svědků vyhrožoval zbraní, dokud ho policie nezneškodnila. Původní tvrzení svědků, že řidič po lidech rovněž střílel, se nepotvrdila.

Vyšetřovatelé řeší incident jako teroristický útok. Podle některých z nich, které citoval list New York Times, útočník vykřikoval arabské „Alláhu Akbar” (Bůh je veliký - pozn. red.).

Mluvčí newyorské policie obyvatele a návštěvníky Manhattanu po incidentu varoval, aby se vyhnuli oblasti střelby. Na místo se sjelo během pár minut mnoho policistů a záchranářů. Newyorský starosta Bill de Blasio po útoku potvrdil, že případ je považován za terorismus.

Střelba, během níž policisté řidiče zneškodnili, se podle médií ozývala z prostoru West Side Highway, rušné magistrály lemující západní pobřeží Manhattanu při levém břehu řeky Hudson. Je to jen několik bloků od Světového obchodního centra a památníku obětí teroristického útoku z roku 2001.

Reklama

Související témata:

Doporučované