Hlavní obsah

Visa a Mastercard přehodnocují podporu kryptoměny Facebooku

Foto: Profimedia.cz

Facebook a jeho kryptoměna.

Reklama

Společnosti Visa a Mastercard a další finanční partneři, kteří dříve uvedli, že pomohou vytvořit a udržet platební systém pro kryptoměnu sociální sítě Facebook s názvem libra, přehodnocují své zapojení do projektu po negativních vyjádřeních vlád v USA a Evropě. Informuje o tom list The Wall Street Journal s odvoláním na informované zdroje. Obávají se totiž, že se dostanou pod drobnohled regulačních úřadů.

Článek

Představitelé více než dvou desítek podporovatelů měny libra, kteří jsou členy skupiny nazvané Asociace Libra, by se měli setkat ve čtvrtek ve Washingtonu. Neochota některých veřejně podpořit projekt, by ale mohla být velkým problémem pro realizaci projektu.

Agentura Bloomberg uvedla, že také společnosti PayPal Holdings a Stripe se zatím nerozhodly, zda formálně libru podpoří.

Minulý týden agentura Reuters napsala, že Facebook by mohl odsunout termín spuštění své kryptoměny, nejdříve by totiž chtěl vyřešit obavy regulátorů po celém světě.

Facebook podle původního plánu chce spustit digitální měnu v červnu 2020, společně s dalšími členy Asociace Libra zřízené pro správu projektu. Nicméně snaha firmy narazila na regulační a politický odpor po celém světě. Francie a Německo dokonce slíbily, že zprovoznění libry v Evropě zablokují.

Reklama

Související témata:

Doporučované