Hlavní obsah

Vrah z úřadu práce jde do vazby, soud se obává, že by utekl a dál ubližoval

Foto: Twitter Policie ČR

Střelec z úřadu práce.

Reklama

Soud dnes poslal do vazby šestašedesátiletého muže, kterého policie viní z vraždy zaměstnankyně úřadu práce a z dalších trestných činů.

Článek

Panují obavy, že by muž na svobodě pokračoval v trestné činnosti nebo že by utekl. Novinářům to dnes po skončení vazebního zasedání řekla mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 2 Marcela Pröllerová.

Muže zadrželi policisté v úterý v centru Prahy několik hodin po střelbě na úřadu práce. Měl u sebe nelegálně drženou zbraň. Další zbraň – podomácku vyrobenou brokovnici – objevila policie v jeho autě.

Ve středu policisté uvedli, že zadržený své činy popisuje a přiznává se k nim. Vedle zastřelení úřednice v Bělehradské ulici ho policie spojuje také s pátečním politím jiné ženy kyselinou ve Středočeském kraji a s následným sobotním výbuchem nástražného systému a zraněním policisty v bytě v pražské Libni. Incident v Libni kvalifikovala jako pokus o vraždu.

Policejní záběry ze zadržení vraha:

Policejní záběry ze zadržení vraha.Video: Policie ČR

Z výslechu muže podle policie vyplývá, že chtěl v páchání zvlášť závažných zločinů pokračovat. Motivem byla msta za údajná příkoří. Zastřelené úřednici písemně vyhrožoval už v roce 2016. V minulosti totiž neúspěšně žádal o podporu v nezaměstnanosti.

Podle deníku Právo soud v pondělí rozhodl o tom, že muž má jít na deset měsíců do vězení. Kvůli porušení nařízených omezení mu totiž přeměnil původní podmínku na nepodmíněný trest odnětí svobody.

Reklama

Související témata:

Doporučované