Hlavní obsah

Vraždu slovenského novináře Kuciaka si prý objednal cizinec

Foto: Facebook Martiny Kušnírové

Ján Kuciak a Martina Kušnírová.

Reklama

Jeden z obviněných v případu loňské vraždy slovenského novináře Jána Kuciaka podle televize Joj vypovídal, že usmrcení reportéra si objednal rusky mluvící cizinec. Policii to prý uvedl s odvoláním na vyjádření dalšího obviněného.

Článek

Z vraždy Kuciaka policie dříve obvinila dohromady pět osob, jako objednavatele označila kontroverzního podnikatele Mariana Kočnera. Střelec kromě Kuciaka v jeho domě zastřelil i reportérovu přítelkyni.

O objednavateli vraždy hovořil Miroslav Marček, který se dříve přiznal, že střelcem byl on, byť kriminalisté ho považovali v případu dvojnásobné vraždy za řidiče. Marček podle Joj tvrdil, že další obviněný v případu Zoltán Andruskó se vyjádřil, že objednávka vraždy je pro jeho známého Rusa. Důvodem údajně byla skutečnost, že někomu překážely Kuciakovy články. Andruskó podle dřívějších informací slovenských médií v případu, o kterém prokuratura informuje jen poskrovnu, spolupracuje s policií.

Kuciak se ve svých článcích věnoval kromě jiného Kočnerovi i aktivitám italských podnikatelů na východním Slovensku, kteří jsou v médiích spojováni s mafií, a vazbám jednoho z nich na blízké spolupracovníky někdejšího premiéra Roberta Fica. Dvojnásobná vražda dvou mladých lidí vyvolala v zemi mohutné demonstrace a před více než rokem vyústila v demisi Fica z funkce premiéra.

Reklama

Doporučované