Hlavní obsah

Vše, co potřebujete vědět večer 4. srpna

Večerní zprávy Televize Seznam v neděli 4. srpna 2019.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Hlavní zpravodajská relace Televize Seznam.

Článek

1:16 – Tragická noc v USA

Spojenými státy otřásly v noci na dnešek dva velké útoky střelnými zbraněmi na veřejnosti. Při střelbách v texaském El Pasu a Daytonu v Ohiu zemřelo celkem 30 lidí, včetně jednoho útočníka. Zraněných je podle vyjádření amerických úřadů 52. Útok v El Pasu policie vyšetřuje jako zločin z nenávisti.

4:06 – Fenomén influencerů

Influenceři – internetové osobnosti, které mohou ohrozit stovky tisíc mladých, pro které jsou vzorem. Zatímco v minulosti vyvolala diskuzi debata o skryté reklamě na drahé výrobky, teď může jít i o zdraví. Ukazuje to příběh influencerky Anny Šulcové.

6:26 – VC Brna a dopravní komplikace

Desítky tisíc fanoušků odjíždějí z Brna. Skončil tam závodní víkend mistrovství světa silničních motocyklů. Víc o aktuální situaci v Brně ví reportér Seznamu Tomáš Svoboda.

10:41 – České Ministerstvo zahraničí reaguje na události v Rusku

11:05 – Kdo je Alexej Navalnyj?

Hlavní tváří, která stojí v čele opozičních hlasů, je ruský politik Alexej Navalnyj. Jeho aktivity se dostávají na titulky médií už několik let – a jeho pověst stále sílí. Řada expertů ho označuje za hlavního strašáka Kremlu a také potenciálního vyzyvatele ruského prezidenta Vladimira Putina. Přinášíme souhrn toho, co byste o Navalném měli vědět.

13:21 – Obavy z protržení hráze trvají

Obavy z protržení hráze mají lidé ze severoanglického městečka Whaley Bridge poblíž Manchesteru. Historickou přehradu z 19. století totiž zatěžují silné deště, které se navíc mají nad Anglií v příštích dnech opakovat.

14:30 – Další protesty v Hongkongu

14:48 – Francouz na flyboardu napodruhé úspěšný

Francouz Franky Zapata úspěšně přeletěl Lamanšský průliv. Na podomácku vyrobeném dopravním prostředku Flyboard Air překonal vzdálenost mezi Francií a Velkou Británií za 20 minut, a to průměrnou rychlostí 140 kilometrů za hodinu. Let mu vyšel na druhý pokus, minulý týden se při doplňování paliva zřítil do moře.

Reklama

Související témata:

Doporučované