Hlavní obsah

Vše, co potřebujete vědět večer 5. července

Večerní zprávy 5. července 2019.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Hlavní zpravodajská relace Televize Seznam.

Článek

00:48 Dukovo trestní oznámení odloženo

Dominik Duka je připravený setkat se s oběťmi sexuálního násilí v církvi. Řekl to poté, co Televize Seznam odvysílala reportáž o muži zneužívaném v dominikánském řádu. Hlava katolické církve ale v narážce na případ Patrika Růžičky dodává, že se hodlá setkávat jen s těmi, které za oběti označilo ukončené vyšetřování policie.

03:17 Napětí mezi Íránem a Velkou Británií

Britské úřady na Gibraltaru zadržely tanker – měl převážet íránskou ropu do Sýrie. To je přitom zakázané – došlo by tak k porušení sankcí vůči Sýrii, které uvalila Evropská unie i Spojené státy americké. Írán se proti zadržení plavidla ohradil a nechal si předvolat britského velvyslance a teď hrozí obsazením britského tankeru.

06:09 Trump slavil Den nezávislosti vojenskou přehlídkou

USA jsou podle Donalda Trumpa nejsilnější ve své historii a brzy přistanou i na Marsu. Americký prezident to řekl při oslavách Dne nezávislosti. Televizní stanice CNN jeho slova označila za vzácný příklad Trumpovy snahy Američany sjednotit.

07:30 OSN: Maduro zavraždil tisíce mladých Venezuelanů

Režim venezuelského prezidenta Madura ve snaze umlčet opozici zabil tisíce lidí. Příčiny jejich smrti navíc falšoval – ve své zprávě to uvádí Organizace spojených národů.

08:31 Ekologové blokují vstup do chvaletické elektrárny

09:02 Exekuce oběti úvěrového podvodu

Věřitel se rozhodl peníze vymáhat po oběti úvěrového podvodu. A žena tak přišlo o dům, který si původně chtěla opravit. Případ Jindřišky Komárkové ukazuje, jak drsný umí být český exekuční systém.

11:18 Kvůli kůrovci jsou i zničené silnice

Nečekané dopady kůrovcové kalamity – nákladní auta ničí silnice v malých obcích. Na Vysočině natáčela kolegyně Michaela Rambousková.

Reklama

Doporučované