Hlavní obsah

Vše, co potřebujete vědět večer 8. srpna

Večerní zprávy ze čtvrtka 8. srpna 2019.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Hlavní zpravodajská relace Televize Seznam.

Článek

1:00 – Léčitelé pod přísným dohledem a hrozbou vysokých pokut

Ministerstvo finišuje přípravu zákona o léčitelství, který má omezit podvodné praktiky. Reaguje například na známou kauzu Aktip.

3:25 – Další změny ve státním rozpočtu

Ministryně financí Alena Schillerová přislíbila navíc pět miliard korun pro dopravu a čtvrt miliardy diplomacii. Ministr dopravy Vladimír Kremlík získal peníze pro Fond dopravní infrastruktury. Za investice do velkých dopravních staveb tak může ministerstvo utratit celkem 70 miliard korun. Šéf diplomacie Tomáš Petříček původně požadoval jednu a půl miliardy. Přesto je prý s výsledkem jednání spokojený.

4:26 – Duel Zdeňka Hřiba s Patrikem Nacherem

Jak jednotná a transparentní je pražská koalice? Kdy bude Praha průjezdná a kdo může za její komplikovanou dopravu? I o tom diskutují pražský primátor Zdeněk Hřib a zastupitel za hnutí ANO Patrik Nacher.

5:26 – Rasismus a migrace v USA

Zatímco americký prezident Donald Trump odsuzoval rasismus na místě víkendových masových vražd, ve státě Mississippi bylo zadrženo 700 imigrantů. Oznámil to šéf Úřadu pro imigraci a cla. Jedná se o největší počet zadržených za více než deset let.

7:15 – Zatčení kyrgyzského exprezidenta Atambajeva

Po 24 hodinách skončila bitva o kyrgyzského exprezidenta Almazbeka Atambajeva, pro kterého si ve středu na základě četných obvinění z korupce a dalších podvodů přijela policie. Zásahu ale bránila malá armáda jeho příznivců. O život při tom přišel jeden policista. Atambajev se dnes odpoledne policii sám vzdal.

10:23 – Model budoucnosti od České zemědělské univerzity

Povrch ulice se v létě může rozpálit až na 70 stupňů. Už dnes ale existují jednoduchá opatření, která mohou život ve městech výrazně zlepšit.

12:14 – Chemií proti hrabošům

Zelená pro plošnou likvidaci přemnožených hrabošů – zemědělci mohou na pole umístit jed. Podle odborníků je to velmi rizikové, hrozí totiž úhyn ptáků, zajíců i srn.

Reklama

Doporučované