Hlavní obsah

Vstupujete na území švihlé chůze, vymyslel si Brit a nestačil se divit

James Ruffell postavil před svůj dům v Sonningu ceduli s informací: „Vstupujete do oblasti pod jurisdikcí Ministerstva švihlé chůze.“ Co se dělo dál? Podívejte se na úvodní video.Video: Sonning Silly Walks, Youtube.com

 

Reklama

Jeden z obdivovatelů humoru skupiny Monty Python před svůj dům postavil ceduli oznamující vstup na území Ministerstva švihlé chůze a čekal, co se bude dít. Tolik „švihlých“ kolemjdoucích nečekal ani on sám.

Článek

Obyvatelé britského hrabství Berkshire u Londýna oživili jeden z legendárních skečů britské komediální produkce. Jeden z místních, James Ruffell, je velký fanoušek Monty Python a rozhodl se, že své nadšení a možná tak trochu touhu po zábavě investuje do pobavení svých sousedů.

Před svůj dům v Sonningu, kde mimo jiné s manželem žije bývalá premiérka Theresa Mayová, postavil ceduli informující lidi na procházce, venčící své psí mazlíčky nebo běžné kolemjdoucí, že „vstupují do oblasti pod jurisdikcí Ministerstva švihlé chůze“. A očividně narazil na živnou půdu.

Mnozí pobavení kolemjdoucí bez váhání uposlechli a běžnou nudnou chůzi proměnili v praštěné pohazování rukama a nohama po vzoru slavné „silly walk“ Monty Python. Záznam z webkamery umístil na svůj Facebook a stal se hitem. „Zbožňuji Monty Python a vzhledem k tomu, jaký je teď na ulici provoz, navíc mám okna do ulice, mě napadlo, že to bude perfektní místo.“

„Takže jsem natiskl značky hlásající vstup na území Ministerstva švihlé chůze a prosbu o okamžité zahájení švihlé chůze. Za okno jsem umístil kameru. Přemýšlel jsem, jestli se do toho někdo vůbec dá. Ale lidé v Sonningu mají naštěstí dobrý smysl pro humor, hned první den se lidé chytali,“ konstatoval šprýmař Ruffell.

„Po nahrání na Facebook se to lidem hrozně líbilo a psali mi, že doufají, že v tom budu pokračovat,“ řekl nadšený autor nápadu pro BBC. „Švihlá chůze Monty Python je jednou z nejikoničtějších komedií. Je skvělý nápad takto probrat sousedství, je bezvadné se takto pobavit a udělat něco švihlého,“ okomentovala nápad jedna ze „švihlých“ kolemjdoucích Zena Rittenhouseová.

Podívejte se na úvodní video, jak sousedé pojali výzvu Jamese Ruffella.

Reklama

Související témata:

Doporučované