Hlavní obsah

Vyškov u opravy sokolského hřiště počítá i s možností ledové plochy

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Ve Vyškově chystají rekonstrukci zanedbaného sokolského hřiště, na němž najde sportovní zázemí Základní škola Tyršova. Investice vyjde na zhruba 31 milionů korun.

Článek

Počítá se i s možností instalace zimního venkovního kluziště. Radnice to uvedla na svém webu. Město pozemek se zanedbaným hřištěm koupilo loni od tělovýchovné jednoty Sokol. Na začátku tohoto roku radní schválili investiční záměr rekonstrukce a nechali zpracovat projektovou dokumentaci stavby, která bude k dispozici v dubnu. "Naplnění úmyslu rekonstrukce dlouhé roky záviselo na řešení vlastnických vztahů k pozemkům areálu.

Tuto otázku se nám podařilo uzavřít v loňském roce, ve kterém jsme zároveň zahájili přípravné práce. Došlo k odkoupení pozemků od tělocvičného spolku. Organizace si za získané peníze opraví sokolovnu. Právě se sokoly a zástupci základní školy jsme se shodli na podobě sokolského hřiště, které bude navazovat na relaxačně vzdělávací plochy školy," uvedla místostarostka Karin Šulcová (ANO).

Mezi požadavky patřilo vybudování atletického oválu o třech běžeckých drahách v délce 200 metrů. Chybět nebude minimálně 60 metrů dlouhá rovinka s doskočištěm pro skok daleký, uvnitř běžeckého oválu pak multifunkční hřiště pro malou kopanou, florbal, házenou a jiné sporty. Vznikne také plocha pro skok vysoký a další aktivity.

Nově se počítá i s možností instalace zimního venkovního kluziště, na umělé povrchy bude v zimě možné položit chladicí rošt. O technologii chladicího zařízení město ještě bude rozhodovat, až prověří ekonomické možnosti.

Počítá se také s tribunou pro diváky a zázemím pro sportující. Přibýt mají i další parkovací místa.

Vedení radnice doufá v získání dotací, konkrétně z Národní sportovní agentury.

Reklama

Doporučované