Hlavní obsah

Výsměch opatřením a sabotáž společné práce. Takto kázal Prymula

Roman Prymula prosí: Zůstaňte doma!Video: Vojtěch Gavriněv

 

Reklama

Deník Blesk načapal Romana Prymulu v restauraci, ministr zdravotnictví nedodržel několik vlastních nařízení včetně nošení roušky. Sám přitom opakovaně apeloval na dodržování přísných opatření.

Článek

„Bez vás, bez každého z vás, bez vašeho porozumění pravidlům a opatřením, bez vaší důvěry v to, že mají svůj smysl, a bez jejich dodržování virus neporazíme,“ tvrdil ministr zdravotnictví Roman Prymula ještě před několika dny na Twitteru.

Důvěra v ministra Prymulu ovšem prudce klesla poté, co ho deník Blesk načapal s předsedou poslaneckého klubu ANO Jaroslavem Faltýnkem v restauraci. Prymula v posledních dnech mnohokrát apeloval na dodržování přísných opatření, která vláda vyhlásila kvůli šíření koronaviru.

„Pokud všichni nepřispějeme disciplinovaným chováním ke zpomalení šíření viru, situace se bude prudce zhoršovat a jakékoli úsilí státu o boj s pandemií nemůže být úspěšné,“ psal Prymula na Twitteru, přes který komunikuje s médii a veřejností.

„V tuto chvíli musíme opravdu všichni táhnout za jeden provaz. Já věřím, že ta opatření jsme snad schopni dodržovat alespoň těch čtrnáct dnů,“ říkal také.

Ve Sněmovně pak Prymula mluvil o tom, že chystá povinnou registraci všech návštěvníků restaurací. Premiér toto opatření shodil ze stolu, události ale nabraly rychlý spád. Nejdříve Prymula omezil otevírací dobu do 22:00 a nakonec vláda restaurace zavřela úplně. Ani to ale Prymulovi nezabránilo, aby se půl hodiny před půlnocí nechal vyfotit před restaurací na Vyšehradě.

V posledních dnech se Prymula nelichotivě vyjadřoval na adresu lidí, kteří proti vládním opatřením demonstrovali na Staroměstském náměstí v Praze.

„Je trochu výsměchem, že tito lidé nejenže porušovali pravidla, ale bohužel svým chováním zapříčinili to, že tady bude nepochybně více nemocných, než bylo předtím. A to bude tvořit velký problém pro naše zdravotníky, kteří jsou v první linii. Kteří tam bojují za to, aby zemřelo co nejméně lidí, aby jim vraceli zdraví a pečovali o ně s veškerou péčí,“ komentoval Prymula demonstraci.

A Prymulův oficiální účet na Twitteru také sdílel komentář se slovy: „Jako byste nám pohrdavě flusli do tváře.“

Foto: Seznam Zprávy

Jako byste nám pohrdavě flusli do tváře...

Prymula se k nedodržování opatření vyjadřoval poměrně často. A okomentoval také případ, kdy si lidé i přes zákaz pití alkoholu na veřejnosti zašli na pivo. Onemocnění se tím podle něj velmi intenzivně šíří.

„To je bohužel velký problém. Já si myslím, že nám to může překazit naši společnou práci, která je v tuhle chvíli velmi intenzivní. Musíme opravdu ten nelichotivý nárůst zastavit. Já bych doporučoval, když lidé tu potřebu mají, ať tak činí doma v kruhu rodinném a neshlukují se osoby, které spolu nejsou v tak těsném vztahu, protože takhle se to onemocnění velmi intenzivně šíří,“ tvrdil Prymula.

Reklama

Doporučované