Hlavní obsah

Z Brna do Kyjeva poletí lidé místo dubna nejdříve v červnu

Foto: Philip Myrtorp; Unsplash.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Letecká linka ukrajinské společnosti SkyUp spojí Brno s hlavním městem Ukrajiny nejdříve v červnu. Dopravce na svém webu uvádí, že prodej letenek do Kyjeva je možný až od 3. června, původně plánoval spuštění přímé linky dříve.

Článek

Dopravce původně plánoval spuštění přímé linky na 25. dubna. Cena zpáteční letenky, 71 dolarů (v přepočtu asi 1550 korun), zůstává stejná stejně jako periodicita dvakrát týdně, ve čtvrtek a v neděli.

Mediální zástupce brněnského letiště Jakub Splavec již dříve upozornil, že faktické spuštění linky závisí na aktuální situaci kolem koronavirové pandemie. „Zahájení letů Brno-Kyjev bylo z důvodu současné situace odloženo na 3. června 2021. Momentálně dokončujeme všechny potřebné formality tak, aby mohla linka na Ukrajinu od června létat,“ řekl Splavec. Na brněnské letiště se má vrátit také irský Ryanair s linkou do Londýna a italského Bergama, kam nabízí první lety začátkem května.

SkyUp v současnosti do Česka nelétá, před koronavirovou krizí dopravce nabízel spojení z Prahy do Kyjeva a Lvova, které chtěl obnovit v březnu. Podle webu však lze letenky koupit až od května. Z Prahy dále společnost nabízí od konce dubna Charkov a od konce května Záporoží. S Kyjevem má být letecky spojená také Ostrava, odkud jsou v nabídce letenky od konce dubna, a Pardubice, odkud by mohli cestující poprvé letět v půlce května.

Reklama

Související témata:

Doporučované