Hlavní obsah

Z farní vsi v Beskydech se stalo moravské „Beverly Hills“, turisté sem létají helikoptérou

Z malé beskydské vsi se stal módní rekrerační resort pro movitou klientelu.

 

Reklama

Golfové turnaje, luxusní hotely, nové stavby a zahraniční návštěvy movitých turistů udělaly z tradiční podhorské obce moravské „Beverly Hills“.

Článek

Nová éra beskydské vsi začala, když bylo v obci otevřeno golfové hřiště a zahájena stavba nového náměstí. Golfový resort láká nejlepší golfisty světa i přední osobnosti politického, podnikatelského a kulturního dění. Od té doby zažívá Čeladná bouřlivý rozvoj a stává se vyhledávaným místem pro bydlení i rekreaci.

„Stává se čím dál častěji, že hosté sednou do vrtulníku, přiletí k nám na oběd, zahrají si nějakou osmnáctku na golfu, na resortu a sednou do vrtulníku a letí potom zase zpátky domů,“ uvedl Tomáš Závorka z místního hotelu.

Zahraniční návštěvy obce jsou především ze Slovenska, Polska a Korey. Díky aktivitám vsi a soukromých investorů je dnes Čeladná vyhledávaným místem pro bydlení i volný čas. Cestovní ruch má pozitivní vliv i na menší firmy a místní živnostníky, kteří zde provozují obchody a restaurace.

Avšak názor místních obyvatel na vývoj obce je i negativní. Nové domy, luxusní vozy a neznámí lidé narušují jejich klid, na který byli zvyklí po dlouhá desetiletí. Nepopiratelný přínos pro rozvoj obce si ovšem uvědomují.

„Některým se to líbí, některým ne. Kdysi bylo více vidět na ty hory, ale určitě je to dobré pro tu obec," shrnula místní obyvatelka.

Reklama

Doporučované