Hlavní obsah

Z hotelu zavaleného lavinou vyprostili šest dalších obětí

Z hotelu zavaleného lavinou vyprostili šest dalších obětí.

 

Reklama

V Itálii pokračuje pátrání po posledních pěti pohřešovaných z hotelu Rigopiano, který před týdnem zavalila lavina. Záchranáři dnes vyprostili další mrtvá těla, obětí je tak už 24.

Článek

Naděje, že se podaří najít někoho živého týden po pádu laviny, jsou mizivé. Posledního přeživšího vyprostili záchranáři v sobotu. Celkem neštěstí přežilo 11 lidí. Devět vyprostili záchranáři, další dva lidé si zachránili život díky tomu, že v okamžiku pádu laviny byli před hotelem.

Lavina zavalila hotel na úpatí italského pohoří Gran Sasso minulou středu pozdě odpoledne. Prokuratura nyní vyšetřuje, zda k neštěstí přispělo podcenění rizika nebo pozdní reakce úřadů na několikadenní husté sněžení.

Italský premiér Paolo Gentiloni dnes v parlamentu poděkoval civilní obraně, která se v posledních týdnech potýkala s řadou krizových situací kvůli hustému sněžení, lavinám i zemětřesení z minulého týdne.

„Myslím, že bylo uděláno vše, co bylo možné, aby se v Rigopianu zachránili pohřešovaní lidé, a to z lidského, organizačního i technického hlediska," uvedl premiér.

Lavina, která před týdnem ochromila střední Itálii, se řadí mezi nejhorší neštěstí v zemi za posledních 25 let.

Reklama

Doporučované