Hlavní obsah

Za kulisy další kauzy, v níž padlo jméno Pelta

Činovník obviněný kvůli rozdělování dotací do sportu figuruje v policejním dokumentu ke kauze, v níž se vyšetřují veřejné zakázky. Podrobnosti přidal Radek Nohl.Video: Sabina Slonková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Fotbalového bosse z Jablonce Miroslava Peltu už více než rok policie trestně stíhá kvůli rozdělování dotací do sportu. Teď se jeho jméno objevilo v dalším rozsáhlém případu.

Článek

Jde o ovlivňování veřejných zakázek Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou, obviněno už bylo devět lidí. Mimochodem – tenhle případ je zajímavý i tím, že dokresluje, že nezáleží na tom, jestli se zakázky ohýbají na vsi, maloměstě nebo v Praze: Princip je vždycky stejný.

„Je to podobné jako v kauze Davida Ratha. I v této kauze podle policie figuroval místní podnikatel Jiří Vařil, jenž skrytě ovládal několik společností. Měl v nich, jak píše policie, bílé koně, kterým diktoval, co mají dělat, jak mají firmy řídit. A následně zajišťoval i samotný průběh jednotlivých zakázek,“ přibližuje redaktor TV Seznam Radek Nohl. Policie se i v liberecko-jablonecké kauze opírá o odposlechy.

Jak dobře mají vyšetřovatelé kauzu zmapovanou? A kam se posunul za rok případ někdejšího druhého muže českého sportu Miroslava Pelty? I na to odpovídal Radek Nohl v rozhovoru s investigativní novinářkou Sabinou Slonkovou.

Rozhovor je součástí pořadu Reportéři Seznamu, který můžete sledovat v pondělí od 20:30 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované