Hlavní obsah

Za loupež a krádeže na Kroměřížsku hrozí mladistvému pět let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Kroměřížští kriminalisté obvinili z krádeže, porušování domovní svobody, loupeže a poškození cizí věci šestnáctiletého mladíka.

Článek

Podle policie se spolu se stejně starým kamarádem vloupal do domu a dvou prodejen v Bystřici pod Hostýnem na Kroměřížsku, sám navíc ve městě okradl svého známého. V případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí až pět let vězení, sdělila dnes ČTK policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Loni v říjnu se mladík podle ní společně s kamarádem vloupal do rodinného domu, z něhož ukradl hodiny a obraz za 3000 korun. „Začátkem března se pak tato dvojice vloupala do provozovny s občerstvením. Odtud si odnesla peníze a cigarety v hodnotě více než 5000 korun. Dva dny poté obviněný okradl o rok mladšího známého. V parku do něj silně strčil, chytil ho pod krkem a poté ho svalil na zem. Z kapsy mu pak odcizil mobilní telefon,“ uvedla mluvčí.

V polovině března se stíhaný mladík podle policie po rozbití okna vloupal do další prodejny s občerstvením. „Zatímco jeho komplic hlídal venku, ukradl v obchodě peníze, cigarety a pivo. Škoda, kterou způsobil odcizením zboží a peněz, přesáhla částku 9000 korun. Poškozením okna způsobil škodu za více než 5000 korun,“ uvedla Kyšnerová.

Vzhledem k jeho věku hrozí mladistvému za zmíněné trestné činy pouze poloviční trest, tedy maximálně pět let vězení. Případem jeho komplice se zabývají policisté z Přerovska.

Reklama

Doporučované