Hlavní obsah

Za očkování manželky rána do obličeje. Kanada hledá agresivního muže

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační fotografie.

Reklama

Policie kanadské provincie Québec pátrá po muži, který měl do obličeje udeřit zdravotní sestru. Důvodem bylo to, že bez jeho souhlasu naočkovala manželku vakcínou proti covidu-19.

Článek

K incidentu mělo dojít v pondělí ráno ve městě Sherbrooke na jihu provincie Québec a upozornila na něj agentura Reuters odkazující na středeční slova mluvčího tamní policie Martina Carriera. Napadená sestra byla v kanceláři lékárny, ve kterých se v Kanadě běžně očkuje.

„Podezřelý šel přímo do kanceláře a začal na sestru křičet,“ popsal Carrier začátek celé události. Muž měl být v šoku kvůli tomu, že jeho manželka v lékárně podstoupila vakcinaci bez jeho svolení.

Nakonec zdravotní sestru opakovaně udeřil do obličeje, vysvětlil policejní mluvčí. Podle kanadských médií byla sestra převezena do nemocnice.

Dle mluvčího Carriera nebylo a stále není jasné, zda se podezřelý staví proti očkování, ani to, zda jeho žena v dané lékárně opravdu očkována byla. Útočníkovi má být mezi 30 až 45 lety.

Zdravotní sestry na celém světě čelí podobným případům a nemine je ani pracovní vyhoření kvůli dlouhému boji s covidovou pandemií, upozorňuje Reuters. Napříč Kanadou se navíc kvůli nesouhlasu s očkováním konají demonstrace, které ještě zintenzivnily předčasné volby, jež v zemi proběhly tento týden.

Demonstranti si za své cíle určili nemocnice a školy, což vyvolalo hněv u kanadských úřadů. Premiér Québeku François Legault ve středu řekl, že se pokusí schválit zvláštní zákon, který má zabránit demonstracím v blízkosti škol a nemocnic pod hrozbou pokut.

„Pohár mé trpělivosti přetekl,“ sdělil premiér novinářům. „Myslím, že je důležité nechat naše děti i pacienty v klidu.“

Reklama

Doporučované