Hlavní obsah

Za plotem. Jak si užít Rolling Stones a neplatit ani korunu

Tím směrem jsou Rolling Stones, ukazuje muž na schůdkách. Do Prahy na koncert jel desítky kilometrů.Video: Petr Švihel, Seznam Zprávy

 

Reklama

Večerní a noční reportáž ze zákulisí koncertu legendární kapely Rolling Stones.

Článek

Stovky lidí poslouchaly za plotem a ušetřily tak nejméně tři tisíce korun (nejlevnější lístky) - a tisíce lidí ještě hodinu po skončení koncertu legendární britské kapely musely v Letňanech čekat ve frontě na metro.

Nezdálo se, že by jedno či druhé někomu vadilo.

Zájem o legendu byl příliš veliký a vstupů do metra uprostřed polí v pražských Letňanech málo. Fronty se tvořily i na autobusy, a to i na zastávkách stovky metrů od areálu, kde se koncert konal.

Nepomohlo ani to, že pražský dopravní podnik kvůli akci posílil počet vozů, a řada lidí, zejména těch, kteří si hudební legendy přišli poslechnout jen přes plot, odešla dříve.

Celý koncert vyvrcholil ohňostrojem pár minut před jedenáctou hodinou, ještě o půlnoci fronta na hromadnou dopravu v Letňanech rostla. Na metro se čekalo dokonce venku na autobusových zastávkách.

V hledišti již pátého koncertu Rolling Stones v Česku se sešlo několik generací posluchačů a nebylo výjimkou vidět mladé lidi tancovat na oblíbené písně jejich rodičů nebo i prarodičů.

Legendární kapela za jásotu svých fanoušků, často oblečených do triček s typickým logem vyplazeného jazyka, zahájila vystoupení písní Street Fighting Man, která je považována za jednu z jejich nejvíce politicky angažovaných skladeb. Zpěvák Mick Jagger se ve skladbě z alba Beggars Banquet z roku 1968 údajně nechal inspirovat pouličními demonstracemi přerůstajícími v násilí v Londýně a Paříži.

„Ahoj Praho, to je krásná letní noc,” pozdravil česky posluchače v úvodu vystoupení zpěvák Mick Jagger a poděkoval předkapelám za jejich produkci. Playlist koncertu pak přinesl největší hity Rolling Stones napříč jejich dlouholetou kariérou.

Reklama

Doporučované